fredag 15. desember 2017

OPPSKRIFT PÅ BERLINEKRANSER

Hei! Er det bare jeg som føler at alt hoper seg opp nå før jul? Det er så mye å tenke på og så mye man skal gjøre. Eksamenstid, julepresanger som må kjøpes, jobb, familiemiddager, bursdager og oppi alt dette skal man ha tid til julekos. Det kan bli vanskelig å balansere alt på en gang, det er hvertfal det jeg har følt den siste uka. Jeg holder i tillegg på med lappen, så det er mye å tenke på. Derfor har jeg mistet litt motivasjonen til å ta frem Mac'en, skrive ned tanker og dele bilder her nå den siste uken. Og det har vel kanskje syntes også, men jeg setter stor pris på at det fortsatt er noen som klikker seg inn hver dag. Tusen takk ♡ Men nå er stresset roet seg litt ned og jeg har fått juleferie! Det er jo allerede 15. Desember og nesten bare èn uke til julaften. Så her i huset er julebaksten i gang, jeg tenkte å dele en oppskrift med dere på en av de julekakene jeg liker best, nemlig berlinerkranser! Det er første gang lag lager de i år og jeg må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet.


Oppskrift På Berlinerkranser
Ingredienser:
- 4 Egg (To hard kokte og to rå eggeplommer + lett pisket eggehvite)

- 120 Gram Sukker

- 250 Gram Romtemperert Smør

- 350 Gram Hvetemel

- Perlesukker

Fremgangsmåte
- Kok to egg i 8-9 minutter.

- Mos de to hardkokte eggeplommene med de to rå. Fra de rå eggene sparer du på eggehviten til senere.

- Tilsett sukkeret til du får en luftig eggedosis.

- Smuldre det romtempererte smøret i noe av melet (la det bli igjen litt mel til senere).

- Bland inn smørblandingen i eggedosisen så lett og fint som mulig.

- Spe med resten av melet til du får ønsket konsistens.
 - Sett deigen kjølig fra 30 min til 2 timer.
- Forvarm stekeovnen på 180 grader.

- Trill ut deigen til pølser på størrelse med en lillefinger på 12cm. Og form dem som kranser.

- Pensle kransene med eggehviten du har spart på og pynt med perlesukker.

- Stek midt i ovnen i ca 10 min, og avkjøl på en rist.

Tips: Blir deigen for fast kan du tilsette en spiseskje vann.Kos deg med deilige julekaker ♡


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar