torsdag 25. januar 2018

5 THINGS THAT MAKES YOU SLEEP BETTER

Hei! I dag tenkte jeg å dele noe tips med dere, noen tips som kan få deg til å sovne fortere og sove bedre. Jeg har i det siste slitt ganske mye med det selv, og føler at jeg har funnet noen triks som virkelig hjelper meg uten å bruke sovemedisiner eller tabletter. Om jeg gjennomfører disse tingene før jeg legger meg for kvelden sover jeg så utrolig mye bedre, så det er absolutt å anbefale for alle uavhengig om du sliter med å sove eller ikke. Håper disse tipsene hjelper like mye for dere som de har gjort for meg! 💤

1. Åpne ett vindu og slipp inn frisk luft
Det hjelper så utrolig mye å åpne ett vindu eller en dør og slippe inn litt frisk luft. det gjør det både lettere å puste og det klarner opp hodet. I tillegg hjelper det kroppen din å sove bedre om natten slik at du våkner opp uthvilt og klar for en ny dag!
2. Beveg deg litt før du legger deg
Om jeg sliter med å roe kroppen min ned etter en stressende dag der tangene går på hurtig-spinn, pleier jeg å gå meg en tur.  Det trenger ikke å være en lang tur, kanskje bare en runde rundt kvartalet. Da får jeg klarna opp i tankene og kroppen roer seg når jeg kommer inn.
3. Hør på "sleep time stories" for voksne. 
Denne virker rar, men tro meg det hjelper så utrolig mye! Jeg gikk en uke uten å sove noe særlig bra om nettene. Jeg lastet ned en app som heter Calm etter jeg hadde sett anbefalinger som sa den hjalp for ro i kroppen. Jeg hørte på en av natta-historiene, og sovnet med en gang og sov som en stein hele natten! Derfor har dette blitt en av mine faste rutiner hver kveld.
4. Kutt koffein etter kl 20.00
Dette forklarer vel seg selv? Jeg har funnet ut at jeg ikke kan drikke kaffe eller te som inneholder koffein etter klokken 20.00 på kvelden. Rett og slett fordi det forstyrrer nattesøvnen min. Om du sliten med å sove om kvelden og ikke har tenkt på dette før, kan det fort hende at det faktisk er grunnen! 
 5. Om du ikke får sove drikk ett halvt glass melk
Dette er ett kjerringråd tror jeg, det er i hvertfall noe jeg lærte av mamma da jeg var liten. Om jeg ligger å vrir meg i sengen pleier jeg å reise meg opp, gå til kjøkkenet og drikke ett halvt glass iskaldt melk. Da pleier jeg å sovne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar